USA vakantie dag 6 – 10 mei Carpinteria State Beach -> Fairplex So Cal Pomona

Vandaag zijn we zo 9.00 op pad gegaan om naar de volgende Kampground te gaan en dit maal een waar we twee nachten blijven. We hebben dan één volle dag om naar de Universal Studios te gaan.

We hadden deze dag in eerste instantie een rit van 160 mijl voor de boeg (dachten we) maar het bleek dat de Magellan (navi) verkeerd stond ingesteld en ons niet over de freeway zou laten rijden. We zouden dus weer door de bergen (wordt Geert erg blij van). Gelukkig wisten we dat we de Highway 101 south moesten hebben en we zijn daar dus maar opgedraaid. De navi hebben we daarna ingesteld om de korte tijd route te nemen en daarna ging het wel goed en was de reis nog maar 106 mijl.

Tot aan Los Angeles waren er geen problemen en ging alles voorspoedig alleen door onduidelijkheid van de navi zijn we de Highway 101 blijven volgen terwijl we eraf hadden gemoeten naar de Highway 135. We hebben dus een kleine omrit gehad naar downtown Los Angeles (hebben we die ook nog vluchtig gezien). Hier werd het wel druk en hebben we een paar stil gestaan, het is wel zo dat het verkeer ook wel snel weer op gang komt in Amerika. Na het centrum van LA achter ons te hebben gelaten ging de reis weer zonder problemen verder.

Zo tegen 11.00 uur kwamen we aan op de KOA en konden we inchecken bij toeval hadden we hier dezelfde pleknummer als de vorige Kampground. Na alles op plek gezet te hebben konden we rustig eten en nog even wat andere belangrijke zaken regelen zoals een was draaien. En dat kost hier ook geen biet, wassen en drogen samen nog geen 2 euro. We kwamen erachter dat rijden met de camper naar Universal studios geen optie is, een taxi zou extreem veel gaan kosten. Op de KOA hebben ze een telefoon die met Hertz verhuur in contact staat zodat we een auto kunnen huren. Deze kost ons dan 90 dollar en is voor een volle dag te gebruiken (wordt tevens gratis op de KOA bezorgd).

We zijn aan het eind van de middag nog even door een echte Amerikaanse woonwijk gelopen en daar viel ons op hoe netjes alles is. De grasveldjes zijn gemaaid, de kanten getrimd en geen vuiltje op de (extreem) brede wegen.

Afgelegde afstand: 170 km

Coördinaten: N 34 5 21, W 117 45 47.5

Weer: Zonnig/onbewolkt en ongeveer 26 graden.