Disneyland 2024 Dag 4 – Dag 2 Disneyland Parijs

Weer Zonnig, heel licht bewolkt en ongeveer 30 graden.
Ongeveer 19350 stappen gezet

Vandaag dag 2 van Disneyland Parijs en dan het tweede park Disney Studios Park. Ik kon weer mooi gratis parkeren bij het winkelcentrum Val d’Europe en van daaruit naar het treinstation voor de trein naar Disneyland Parijs. Het is zo wel ideaal dat je niet de auto (duur) hoeft te parkeren maar gewoon op het treinstation tegenover de ingang uitstapt en zo het park in kunt lopen (even de controle wegdenken). Op het treinstation ging het niet geheel vlekkeloos aangezien mijn treinkaartje niet meer werkte. Even in gesprek met de servicebalie was dat probleem echter vrij snel opgelost.

Bij het park aangekomen was het aardig druk in het park echter was dit aan de wachttijden niet direct te vernemen. Het langste wachten moest ik bij Crush’s Coaster waarbij de wachttijd voor singlerider 60 minuten was en voor de reguliere wachtrij 90 minuten. Navraag bij een castmember leerde dat de coaster opstart problemen heeft gehad en daardoor niet vlekkeloos liep. Na twee eerder keren de coaster niet kunnen doen nu de wachttijd maar voor lief genomen en voor mijn gevoel was het geen uur maar eerder een half uur.

In het park alle attracties kunnen doen die ik ook op mijn lijstje had staan en daarbij 2 attracties zelfs twee keer kunnen doen te weten de Hollywood Tower of Terror en Avengers Assemble (voormalig rock n rollercoaster). Overal in het park staan schuttingen opgesteld omdat ze druk bezig zijn om het park uit te breiden en te verbeteren. Dat zal nog wel een tijdje duren maar ik ben benieuwd, misschien tegen die tijd maar weer heen.

Aan het einde van de middag nog een nieuwe show bekeken over Alice en de queen of hearts in Wonderland. De show was erg leuk om te zien en ging om een muzikale battle tussen Alice en the Queen over wie het meeste geluid kon maken. Alice was dan van de gewone liedjes en the Queen van Rock en aan het einde heeft the Queen gewonnen.

Zo tegen 15.30 ben ik het park uitgestapt om nog even in Disney Village te kijken en ook daar zijn ze druk bezig om deze opnieuw in te richten. In de Disney store nog een Donald Duck t-shirt gekocht (is toch wel een van mijn favoriete Disney figuren). Daarna de trein weer terug gepakt naar het winkelcentrum en het winkelcentrum nog even verkend. Ik krijg het idee dat dit winkelcentrum wel goed draait aangezien het er behoorlijk druk was.