6 September Rondje Washington D.C.

Na een toch wel beetje onrustige nacht (lange dag ervoor en ander bed is altijd wennen) waren we zo tegen 5.30 uur wakker. We hebben hierna nog even rustig aan gedaan maar hebben zo tegen 6 uur wel besloten om ons voor te bereiden op de dag. Het restaurant in het Hotel ging voor ontbijt om 7 uur open. We waren zo tegen 7.30 uur in het restaurant voor ontbijt. Het ontbijt was ontzettend goed echter wel aan de prijzige kant. We waren in totaal voor ontbijt en elk een kop koffie een 80 dollar kwijt.

Zo tegen 8.30 uur zijn we naar het eerste punt gelopen en dat was het Lincoln Memorial. Daar aangekomen stond deze helaas aan de buitenkant in de steigers. We dachten even dus dat hij dicht zou zijn, maar gelukkig bleek dat niet het geval. Je kon de Lincoln Memorial nog gewoon naar binnen om het standbeeld te zien. We zijn daarna naar de park shop gelopen echter was die nog gesloten. De meeste bedrijven/winkels gingen pas om 10 uur open. Wij waren er zo tegen 9 uur en dus veel te vroeg.

Van de Lincoln Memorial zijn we naar de Washington Monument gelopen en vandaar had je al een uitzicht op ons volgende doel namelijk de White House. Hier kon je vernemen wat de maatregelen zijn die zijn genomen om de White House te beschermen. De beveiliging was echt behoorlijk groot aanwezig. Na de White House hebben we een rondje door Washington gedaan en hebben we na een kopje koffie met een koekje het J. Edgar Hoover gebouw gezien (hoofdkantoor FBI) gezien en zijn we op weg gegaan naar Chinatown. Chinatown viel op de poort na erg tegen en was erg verwaarloosd, we zijn dus snel weer doorgegaan naar de Capitol Building en daarna de musea. We zijn geen enkel museum in geweest omdat deze of gesloten waren of verbouwd werden.

De route was volgens de planning nog wat langer echter kon Harma niet veel of ver meer lopen en dus hebben we besloten om de route in te korten en weer naar het Hotel terug te gaan. Hier waren we zo tegen 16 uur weer en hebben we nog even een paar uur rustig rondgehangen en tv gekeken. We moesten echter nog wat eten en hebben besloten om bij het japans/chinese restaurant “1 fish 2 fish” te eten. Hier waren we inclusief tip 45 dollar kwijt en we waren goed vol na het eten.

afgelegde afstand ongeveer 20 km lopend

Weer half bewolkt en 26 graden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.